Een modulair programma voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs & mbo

Als school wil je dat leerlingen later terugkijken op een mooie schooltijd, waarin ze veel geleerd hebben én levenslessen hebben opgedaan. Maar welk fundament en welke bouwstenen heb je nodig om het leef- en daarmee het leerklimaat binnen jouw school te versterken? Hoe zorg je mét elkaar voor meer impact op gedrag, gedeelde verantwoordelijkheid en sociale veiligheid? En wat vraagt dit van alle betrokkenen?

Verbeter de sociale veiligheid op school met ons programma Impact op gedrag.

Met het programma Impact op Gedrag van 1801 jeugd & onderwijsadvies kun je op jouw school een fijn leef- en leerklimaat creëren voor leerlingen én leraren, met ruimte en aandacht voor verschillen.

Het modulaire programma Impact op Gedrag van 1801 bestaat uit een combinatie van teamscholing, teamleren en werken met een gedragsteam. De teamscholing start met een Visiedag, waarop we samen de pedagogische visie vaststellen en kijken welke elementen een rol spelen bij het versterken van een veilig, stimulerend en tevens open en respectvol leefklimaat binnen de eigen school.

Wanneer de visie al staat, beginnen we de teamscholing met een Startdag. We kijken dan vanuit de visie naar wat er nodig is om de vertaalslag te maken naar de praktijk van alledag.  

Een programma op maat

Impact op Gedrag kan helemaal op maat worden ingericht. Na de Startdag kan jouw school één of meerdere modules kiezen, waarmee jullie aan de slag willen: 

 • Systemen sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Communicatie met ouders
 • Professionele cultuur
 • Verdieping gedrag
 • Executieve functies
 • Eventueel een ander thema, bijvoorbeeld burgerschap, traumasensitief onderwijs en/of kansengelijkheid

Wil je meer informatie over Impact op Gedrag? Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Impact op Gedrag bij 1801

Samen werken aan een schoolklimaat waar leerlingen zich prettig voelen, zodat zij zich in alle opzichten optimaal kunnen ontwikkelen. Dat is wat wij van 1801 het liefst willen voor álle leerlingen. Met Impact op Gedrag versterk je het leef- een leerklimaat op jouw school. Dankzij de modulaire opbouw kan jouw team gericht aandacht besteden aan die elementen die écht het verschil maken in een veilig pedagogisch leerklimaat. Wil jij ook het verschil maken op jouw school? Wij helpen je graag.

Neem contact met ons op

 

VIsual_whitepaper_IOG_decision_pagina

Whitepaper Sociale Veiligheid voor schoolleiders

Lees wat je als schoolleider allemaal kunt doen om de sociale veiligheid op jouw school te verbeteren én te borgen.

Download het whitepaper

visual 1801 Impact op Gedrag

Brochure programma Impact op Gedrag

Een veilig leef- en leerklimaat op school maken we samen. Lees alles over ons programma Impact op Gedrag.

Download de brochure

1801_IOG_sociale veiligheid_blog_kennisbank

Meer lezen over sociale veiligheid?

In onze kennisbank vind je inspirerende artikelen, interviews, informatieve blogs over sociale veiligheid en meer.

Naar de kennisbank

NPO en Masterplan

1801 NPO Masterplan

Impact op Gedrag kan worden ingezet voor het bereiken van doelstellingen in relatie tot de menukaart van het NPO onderwijs en het Masterplan Basisvaardigheden. Impact op Gedrag heeft betrekking op onderstaande interventies uit de menukaart NPO:

 • interventies gericht op het welbevinden van leerlingen (door te werken aan een sterk leef- en leerklimaat binnen de school)
 • feedback
 • leren van en met medeleerlingen
 • executieve functies
 

Impact op Gedrag heeft betrekking op onderstaande interventies uit het Masterplan Basisvaardigheden:

 • professionalisering en ontwikkeling
 • ken je leerling
 • burgerschap

Heb je hulp nodig? We denken graag met je mee van analyse naar beredeneerd plan, uitvoering en evaluatie. Neem contact op met je accountmanager of met Anneke Jehee.