Misschien werk je al in het onderwijs en heb je de ambitie om leiding te geven aan een school. Of je bent een ervaren leidinggevende en je wilt meer maatschappelijke relevantie in je werk door bij te dragen aan de ontwikkeling van de jongste generatie Nederlanders. Wil jij je ontwikkelen tot schoolleider die écht het verschil kan maken? Volg dan de opleiding Schoolleider van Betekenis!

Informatiebijeenkomst

Regelmatig organiseren wij (online) informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de opleiding en een aantal (oud-)studenten. Op het aanmeldformulier hieronder vind je de data van de informatiebijeenkomsten. Meld je aan voor een informatiebijeenkomst!

Over de opleiding

De visie van de opleiding Schoolleider van Betekenis is dat leiderschap niet kan bestaan zonder relatie. Leiderschap wordt niet alleen getoond door de leidinggevende, maar door iedere professional die dagelijks in de onderwijspraktijk staat. Vanuit een sociale interactie wordt betekenis gegeven aan de omgeving van ieder persoon. Hiermee schrijft elke professional een eigen verhaal. Dit verhaal staat in de opleiding Schoolleider van Betekenis centraal. Belangrijke pijlers in de opleiding zijn gebaseerd op het Sociaal Constructivisme en de Self Determination Theory.

Naast de opleidingsdagen, literatuur en intervisies, steken we vooral in op leren in de praktijk. Meer dan tweederde van de opleidingsuren breng je door op een leerwerkplekschool, waar je het onderwijs vanuit de praktijk leert kennen. Deze ervaringen breng je weer in tijdens de interactieve opleidingsdagen, zodat jouw ontwikkeling tot Schoolleider van Betekenis maximaal gestalte krijgt.

De opleiding duurt in totaal 18 maanden.

Wil je meer weten over het programma? Schrijf je dan in voor de informatiebijeenkomst via het formulier hieronder

Type

Leergang

Sector

PO

Duur

1,5 jaar

Locatie

Elst of Hoofddorp

Startdatum

Gevalideerd voor

Schoolleidersregister PO

Kosten

€12.500

Opbrengsten

De opleiding Schoolleider van Betekenis sluit aan bij de beroepsstandaard zoals deze in 2020 voor schoolleiders PO is vastgesteld. De hele opleiding is gericht op het ontwikkelen van vakbekwame schoolleiders, gekoppeld aan deze beroepsstandaard. Onze ambitie ligt echter hoger. We willen binnen de opleiding Schoolleider van Betekenis het verschil maken met iedere deelnemer in de opleiding, vanuit de omgeving waarin zij werkzaam is. Als je de opleiding succesvol doorloopt, ontvang je een diploma waarop staat dat je Schoolleider Vakbekwaam bent. 

Enthousiast geworden?

Meld je dan hieronder aan voor de informatiebijeenkomst.

De online informatiebijeenkomsten worden maandelijks georganiseerd op een maandagavond van 19.15 tot 20.15. Tijdens deze ontmoeting informeren we je graag over de opleiding en kun je vragen stellen aan oud-studenten van de opleiding, die nu als schoolleider van betekenis leidinggeven aan een school.

Contactpersoon

Aanmelden voor informatiebijeenkomst