Overweeg je schoolleider te worden om écht impact te maken in het onderwijs? Dan is de opleiding Schoolleider van Betekenis van 1801 wellicht wat voor jou. Of je nu al in het onderwijs werkt of je overweegt om vanuit een leidinggevende functie buiten het onderwijs over te stappen.

Voordat je je inschrijft voor een opleiding, is een goede voorlichting geen gek idee. Kom daarom eens naar één van onze (online) informatiebijeenkomsten.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Schoolleider van Betekenis

De online informatiebijeenkomsten worden maandelijks georganiseerd op een doordeweekse avond van 19.15 tot 20.15 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we je alles wat je wilt weten over de opleiding. Je kunt ook vragen stellen aan oud-studenten die nu al werken als leidinggevende in het basisonderwijs. Zo ontdek je of de schoolleidersopleiding van 1801 bij je past. 

Op het aanmeldformulier hieronder vind je de data van de informatiebijeenkomsten. Meld je aan voor een informatiebijeenkomst!

Kort over de opleiding

Gedurende 18 maanden werk je aan het ontwikkelen van je vakbekwaamheid als schoolleider. Praktijkleren vormt de kern van onze aanpak; meer dan twee derde van de opleiding vindt plaats in een dynamische leerwerkplek. Deze praktijkervaring, samen met opleidingsdagen, literatuur en intervisies helpt je om een betekenisvolle schoolleider te worden. 

Type

Leergang

Doelgroep

  • Directeuren/bestuurders
  • Leraren/docenten
  • Intern begeleiders
  • Teamleiders/afdelingsleiders

Sector

PO
VO

Duur

1,5 jaar

Locatie

Arnhem of Hoofddorp

Startdatum

24 september 2024

Gevalideerd voor

Schoolleidersregister PO

Kosten

€13.255

Jouw schoolleidersverhaal staat centraal

Bij de opleiding Schoolleider van Betekenis omarmen we de visie dat effectief leiderschap onlosmakelijk verbonden is met persoonlijke relaties en sociale interacties. Leiderschap wordt niet alleen getoond door de leidinggevende, maar door iedere professional die dagelijks in de onderwijspraktijk staat. 

Vanuit een sociale interactie wordt betekenis gegeven aan de omgeving van ieder persoon. Hiermee schrijft elke professional een eigen verhaal. Dit verhaal staat in de opleiding Schoolleider van Betekenis centraal. Belangrijke pijlers in de opleiding zijn gebaseerd op het Sociaal Constructivisme en de Self Determination Theory.

Opbrengsten

De opleiding Schoolleider van Betekenis sluit aan bij de beroepsstandaard zoals deze in 2020 voor schoolleiders PO is vastgesteld. De hele opleiding is gericht op het ontwikkelen van vakbekwame schoolleiders, gekoppeld aan deze beroepsstandaard. Onze ambitie ligt echter hoger. We willen binnen de opleiding Schoolleider van Betekenis het verschil maken met iedere deelnemer in de opleiding, vanuit de omgeving waarin zij werkzaam is. Als je de opleiding succesvol doorloopt, ontvang je een diploma waarop staat dat je Schoolleider Vakbekwaam bent.

Voor leidinggevenden in het VO geldt geen registratieplicht. De leiderschapspraktijken uit de beroepsstandaard gelden echter ook voor schoolleiders in het VO. Onze opleiding leidt op tot schoolleider PO en (team)leider VO. De opleiding is dus ook geschikt voor deelnemers die in het VO werken. 

Enthousiast geworden?

Meld je dan hieronder aan voor de informatiebijeenkomst.

Aanmelden voor informatiebijeenkomst