Leer hoe jij succesvol leidinggeeft aan veranderingen in het onderwijs

Als opleidingsmanager sta jij voor de opdracht om een curriculumherziening door te voeren. Je weet dat dit nodig is om aan te sluiten op de arbeidsmarkt en om de studenten goed en toekomstbestendig onderwijs te kunnen blijven bieden, in lijn met de visie en speerpunten van het roc. Je bent dan ook vastbesloten om samen met je team de klus te klaren. Maar veranderprocessen, curriculumherziening en onderwijskundige veranderingen zijn complex en weerbarstig. Waar begin je, welke keuzes maak je? Hoe pak je het ontwikkelproces aan en hoe krijg je iedereen mee?

Hoe pak ik een onderwijsontwikkeling aan?

Het inzicht dat er iets moet veranderen kan door interne of externe factoren worden ingegeven. En aangezien elk roc en opleidingsteam zijn eigen visie, waarden en uitdagingen heeft, is onderwijsontwikkeling in alle gevallen maatwerk. Maar wist je dat je dan nog steeds een gefaseerd ontwikkel- en veranderproces kunt doorlopen? In dit whitepaper hebben we de belangrijkste fasen en processtappen voor je op een rijtje gezet. Dit geeft jou hopelijk het houvast en vertrouwen om samen met je team tot een succesvol geïmplementeerde onderwijsontwikkeling te komen.

In dit whitepaper lees je:

  • Wat we onder onderwijsontwikkelingen verstaan en wat het jouw opleiding, studenten, opleidingsteam en roc kan opleveren.
  • Wat je precies te wachten staat: een iteratief, niet-lineair ontwikkel- en veranderproces
  • Welke vier fasen en processtappen je samen met jouw team gaat doorlopen
  • Wat de 6 bekendste beren (of barrières) op de weg zijn bij een onderwijsverandering én wat je kunt doen als ze onverhoopt je pad kruisen

Wil jij meer weten over onderwijsontwikkelingen en hoe jij leiding kunt geven aan veranderingen in het onderwijs? Vul dan het formulier in en ontvang een link waarmee je het whitepaper ‘Onderwijsontwikkeling op maat in het mbo’ gratis kunt downloaden.

Ik ontvang graag de whitepaper